logo gorjani1

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ UMIROVLJENICIMA I HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA POVODOM BLAGDANA USKRSA

Općinski načelnik Općine Gorjani donijeo je Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Uskrsa.

Jednokratna novčana pomoć povodom blagdana Uskrsa iznosi 40,00 eura i isplaćuje se u gotovini, a pravo na nju ostvaruju osobe s prebivalištem na području Općine Gorjani, kako slijedi:

  • umirovljenici koji imaju mirovinu do 400,00 eura (korisnici starosnih, prijevremenih starosnih, obiteljskih imovina te korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu, korisnici mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora, te korisnici nacionalne naknade za starije)
  • hrvatski branitelji iz Domovinskog rata čija primanja ne prelaze iznos od 400,00 eura.

Umirovljenici su uz Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom blagdana Uskrsa obvezni priložiti dokaz o visini mirovinskog primanja, tj. odrezak od mirovine, izvod iz banke, potvrda o visini mirovinskih primanja i sl. – ne stariji od 3 mjeseca od dana podnošenja Zahtjeva i presliku osobne iskaznice podnositelja Zahtjeva.

Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata uz Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom blagdana Uskrsa obvezni su priložiti kopiju osobne iskaznice te presliku Rješenja o naknadi za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji.

Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji nisu korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata uz Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom blagdana Uskrsa obvezni su priložiti kopiju osobne iskaznice, presliku potvrde o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata izdanu od ministarstva nadležnog za obranu, odnosno ministarstva nadležnog za unutarnje poslove i dokaz o visini dohodaka i primitaka za podnositelja zahtjeva za prethodnu godinu.

Popunjen i potpisan Zahtjev sa obveznom dokumentacijom dostavlja se na adresu Općina Gorjani, Kula 1, 31 422 Gorjani ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava može se preuzeti u nastavku ove objave ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gorjani, Kula 1, 31 422 Gorjani.

U slučaju dodatnih pitanja, stojimo na raspolaganju na tel: 031/853-421 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zahtjev za isplatu - umirovljenici

Zahtjev za isplatu - hrvatski branitelji