logo gorjani1

Program Zaželi Općine Gorjani 2 u Glasu Slavonije

Današnji broj Glasa Slavonije donosi sve o nastavku Programa Zaželi Općine Gorjani.

- Sa zadovoljstvom možemo reći kako je Program Zaželi u potpunosti pustio korijenje u našoj općini, pa se proširio i na još veći broj korisnika, jer je zbog velikog interesa starijih i nemoćnih prepoznata i potreba za ovakvim tipom podrške, u socijalnom i psihološkom obliku. Pokraj svega toga, uspjeli smo ostvariti i gotovo neprekinut angažman zaposlenih žena u odnosu na prethodni projekt, čime je njihov rad dodatno dobio na vrijednosti – naglašava Ivan Lović, načelnik Općine Gorjani, ukazujući kako su glavni ciljevi projekta upravo smanjenje institucionalizacije, odnosno smanjenje broja odlazaka starijih korisnika u obiteljske domove, kao i integracija teže zapošljivih žena na tržištu rada.

- Od energetske obnove objekata i izgradnje dječjeg vrtića, pa sve do modernizacije komunalne infrastrukture i sudjelovanja u prekograničnim projektima, tako izgleda putovanje Općine Gorjani kroz fondove Europske unije, samostalno ili u partnerstvu s Osječko-baranjskom županijom. Međutim, posebno smo ponosni upravo na ovakve projekte sufinancirane sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, jer njima pokazujemo koliko nam je stalo do naših stanovnika, ali i da strateški znamo koristiti ovakve prilike za rast i razvoj našeg društva u cjelini – zaključuje načelnik Lović, siguran u vrijednost “Programa Zaželi Općine Gorjani 2”, jer je za njim iskazan i realan interes na ovom području. Dok korisnici dobivaju pomoć u kući, zaposlene žene uskoro kreću i s edukacijom za poslove računalnih operatera, stoga će uz praksu u radu sa starijima, usavršiti i svoje informatičke vještine, koje su izrazito tražene na današnjem tržištu rada.

Naposljetku je naglašeno kako je Program Zaželi Općine Gorjani 2 u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 3.235.800,00 kuna, a trajanje je 15 mjeseci (od 11. kolovoza 2020. do 11. studenog 2021.). Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Đakovo.