logo gorjani1

[Zaželi portreti] Ružica Birtić, Marija Jukić, Ivanka Birtić, Mara Mikulić

Nastavljamo serijal portreta 35 zaposlenica Programa Zaželi Općine Gorjani u kojem predstavljamo po četiri žene.

 

 

RUŽICA BIRTIĆ (55) // Sve svoje znanje, iskustvo i volju ulažem u sadašnji posao, zahvalna sam na prilici i mogućnosti da samostalno raspolažem prihodima u kućanstvu. Radila sam već u javnim radovima, pomagala u kućanstvu i također skrbila o nemoćnim osobama te spoznala njihove potrebe, što mi pomaže u sadašnjem radu.

MARIJA JUKIĆ (43) // Hrvatska braniteljica Domovinskog rata, poslije vojske radila sam u osiguravajućem društvu u Đakovu. Posljednjih godina radila sam u javnim radovima u našoj općini. U projekt Zaželi uključila sam se zato što mislim da svojim trudim i radom mogu pridonijeti boljem životu i sebi i korisnicima kojima pomažem. Volim se družiti s njima.

IVANKA BIRTIĆ (51) // Prije ovog projekta bila sam zaposlena u tekstilnoj industriji sve dok nisam postala tehnološki višak i završila na HZZ-u. Zatim sam se prijavila na Zaželi i dobila posao, koji je za mene pozitivno iskustvo. Učimo razumjeti i savladati sve prepreke s ciljem poboljšanja života i osobnih potreba ljudi kojima pomažemo.

 

MARA MIKULIĆ (50) // Sedamnaest godina bavila sam se ugostiteljstvom, u tri navrata radila sam u javnim radovima. Zapošljavanje u programu Zaželi bila mi je jedna od želja. Cijeli život smatram da je starijim ljudima potrebna pomoć koju ne dobivaju. Za to sada postoji program Zaželi u koji sam se potpuno uklopila. Usrećuje me kad vidim da mogu pomoći drugima, kad dobijem zahvalu za ono malo što sam učinila, a što tim ljudima mnogo znači. Držim da se ovaj program nikada ne bi trebao ugasiti.