logo gorjani1

Zaželi: 35 žena potpisalo ugovor za novi projekt općine Gorjani

Općina Gorjani još je jedna od onih u kojima je započela provedba projekta Zaželi. Ukupno 23 mjeseca, 35 novozaposlenih žena pomagat će 193 stare i nemoćne osobe s područja općine. Paralelno s tim pohađat će edukaciju za njegovateljice, nakon čega će im biti dodijeljena uvjerenja o završetku osposobljavanja.

Kroz Program Zaželi Općine Gorjani provodit će se aktivnosti kao što su dostava namirnica, pomoć u pripremi jednostavnih obroka, održavanje čistoće stambenog prostora, briga o higijeni i osobnom izgledu. Time će se znatno povećati kvaliteta života starijih i nemoćnih osoba na području općine Gorjani i smanjit će se njihov prerani odlazak u obiteljski dom. Kako bi svaka od 35 zaposlenih žena što brže stizala u domove osoba kojima pomažu te se sigurno vraćala kući, dodijeljeni su im bicikli, a kroz projekt im je osigurana i radna odjeća.

Program Zaželi Općine Gorjani provodi se u okviru programa Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 4.926.623,35 kuna, a traje 30 mjeseci (od prosinca 2017. do svibnja 2020. godine). Ugovor o provedbi Programa Zaželi Općine Gorjani potpisao je načelnik Ivan Lović s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Đakovo.