logo gorjani1

Zaželi: 35 žena počelo skrbiti o 193 stare i nemoćne osobe s područja općine

Trideset pet žena s područja općine Gorjani počelo se brinuti o ukupno 193 starije i nemoćne osobe, koje tako od početka mjeseca dobivaju svakodnevnu skrb u vlastitom domu. Paralelno s tim počele su pohađati i edukaciju za njegovateljice.

Edukacije u trajanju od četiri mjeseca provode se u Domu za starije i nemoćne Đakovo (teorijski i praktični dio nastave na području brige i njege starijih i nemoćnih). 

Najvažnije je istaknuti da će 35 žena s područja općine Gorjani nakon praktičnog i radnog iskustva biti zapošljivije na tržištu rada – planiramo ih aktivirati da nastave s daljnjim radom ili potaknuti da otvore svoja slobodna zanimanja i pokrenu ciklus samozapošljavanja. Općina Gorjani pomoći će im da povuku bespovratna sredstva ili oforme vlastite subjekte kroz koje će samostalno započeti s radnim aktivnostima i pružanjem ovakvih ili sličnih usluga. Samim time projekt Zaželi ostvarit će svoju svrhu na način da će žene biti konkurentnije na tržištu rada, a starima i nemoćnima pomoći će se u poboljšanju kvalitete života.